به گزارش حامی ایرانیان از همدان، محسن معصوم علیزاده در هفتمین نشست شهراندیشی مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان با موضوع «ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» اظهار کرد: اقدامات ثبت جهانی هگمتانه دو بخش داشت شامل هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و اعلام استانداردهای مورد نظر یونسکو و تامین اعتبارات انجام کار که باید از وزارتخانه و استان پیگیری میشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از هزینه ۸۵ میلیارد تومانی در حوزه ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان طی ۶ ماه اخیر خبر داد و گفت: عملکرد وزارت و استان در تامین اعتبارات خوب بود و توانستیم اقداماتی را اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه بخش مهمی از اعتبارات در استان تامین شد گفت: احصاء وضعیت و تشکیل شورای راهبرد ثبت جهانی با ریاست استاندار و ابلاغ وظایف به دستگاهها کار را در حوزه ثبت جهانی خوب پیش برد.
معصوم علیزاده با اشاره به اینکه باید برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت را در ورود ارزیابان و جذب اعتبارات تعریف میکردیم گفت: قدم به قدم کار را پیش بردیم و یکصد اثر تاریخی در صد هکتار تعریف شده بود ضمن اینکه باید تمام موانع در این راستا رفع میشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هماهنگی دستگاهها مهم بود و جدایی ناخوشایندی بین آنها وجود داشت که باید همه عوامل کنار هم قرار میگرفتند ادامه داد: این اتفاق با حضور استاندار در جلسات رخ داد و ما تمرین با هم بودن را در ثبت جهانی هگمتانه تجربه کردیم.
وی با تاکید به اینکه شهرداری و شورای شهر قدم اول را در این زمینه با تصویب ۳۰۰ میلیارد تومان برداشت گفت: باید از اقدام شهردار تشکر کرد که قدمهای مهمی برداشت و دیگر مدیران شهری نیز اقدامات مهمی انجام دادند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه دستگاههای خدماترسان ورود خوبی داشتند و زیرساختهایی که سالها انجام نشده بود با این اتفاق مهم رخ داد افزود: همراهی اصناف و کسبه نیز ستودنی بود.
وی با بیان اینکه رسانهها و فعالان گردشگری نیز در حوزه اقناعسازی اقدام بینظیری داشتند و همه در این حوزه نمره عالی گرفتند عنوان کرد: برای اینکه جهانی شویم باید تفکر جهانی داشته باشیم، همدان از لحاظ داشتهها چیزی کم ندارد و به گفته بزرگان در قله هستیم که با تفکر جهانی میتوانیم به اهداف مهمی برسیم.
معصوم علیزاده با بیان اینکه باید بر اساس استانداردهای جهانی حتی در نصب تابلوها در سطح شهر اقدام کنیم گفت: بعد از ثبت جهانی تازه کار آغاز میشود و باید زیرساختهای لازم و همه شرایط را برای ورود گردشگر فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی شهری باید به سمتی باشد که برای همه دستگاهها تکلیف کنیم گفت: راه و شهرسازی باید مدل، طرح و برنامه برای ثبت جهانی داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه طرح جامع راهبردی گردشکری را در دستور کار داریم خاطرنشان کرد: ما باید برای نیاز کار انجام دهیم که اگر چنین کنیم برنده خواهیم بود، در طرح جامع راهبردی گردشگری نیز به این موضوع توجه کردهایم.