به گزارش حامی ایرانیان از همدان ، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان درجمع خبرنگاران افزود: با بیان اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سد اکباتان با حجم کمتر از ۸ میلیون مترمکعب و ظرفیت تصفیه در تصفیهخانه اکباتان با ظرفیت ۳۵۰ لیتر در ثانیه به جمعیت شهر همدان آبرسانی میکرد، گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی ۹ سد شامل ۷ سد در حال بهرهبرداری و ۲ سد در حال ساخت با حجم ۱۲۸ میلیون مترمکعب ذخیرهسازی آب انجام و یا در حال انجام است.
رضا اخلاصمند با بیان اینکه ۵ تصفیهخانه آب شرب با ظرفیت ۴ هزار و ۳۰۰ لیتر در ثانیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: از اقدامات پس از انقلاب اسلامی میتوان به ایجاد ۳۳۲ کیلومتر خطوط آبرسانی به شهرهای همدان، ملایر و تویسرکان اشاره کرد که پیش از انقلاب این مقدار ۷ کیلومتر بوده است.
این مقام مسئول به لایروبی ۲۱۹ کیلومتر و علامتگذاری حریم بیش از ۲۷۳ کیلومتر از رودخانههای استان اشاره کرد و افزود: تعداد ۶ هزار و ۶۹۶ حلقه چاه غیرمجاز از سال ۹۳ تاکنون مسدود شده که از انسداد این تعداد چاه ۳۴۲ میلیون مترمکعب در مصرف آب زیرزمینی جلوگیری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه ۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع کنتور بر روی چاه های مجاز نصب شده است، تصریح کرد: آب مورد نیاز بیشتر صنایع آب بر از طریق پساب تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی بیش از ۹ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال در پروژههای آبی استان سرمایهگذاری کرده است، اظهار کرد: ۷۳ کیلومتر شبکه آبیاری مدرن و نیمهمدرن با سطح تحت پوشش ۵ هزار و ۵۱۰ هکتار از دیگر اقدامات شرکت آب منطقهای استان همدان در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
اخلاصمند گفت: ابر پروژه آبرسانی به همدان با عنایت ویژه شخص رئیس جمهور آیت الله رئیسی و پیگیریهای جهادی و حمایتهای بیدریغ دکتر علیرضا قاسمیفرزاد استاندار همدان و مهندس علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، باعث تحقق پروژه ۱۷ ساله تأمین آب شرب شهر همدان از سد تالوار شد.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر با توجه به افزایش دما در اثر تغییر اقلیم، افزایش مصرف آب شرب اتفاق افتاده است، افزود: ابَرپروژه آبرسانی به همدان در دولت سیزدهم و با دستور ویژه رئیس جمهور در قالب طرح اولویتدار ملی قرار گرفت و با تخصیص به موقع اعتبارات و افزایش جبهههای کاری در آبانماه سال جاری روند تصفیه و انتقال آب با ظرفیت کامل ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه توسط استاندار محترم آغاز گردید.
اخلاصمند با بیان اینکه طرح آبرسانی به همدان در دو فاز وارد مدار بهرهبرداری شده است، افزود: فاز اول این پروژه توسط استاندار، مقامات استانی و معاونین وزیر نیرو بصورت یک کار جهادی و شبانهروزی در مهرماه سال گذشته با ظرفیت انتقال ۶۰۰ لیتر در ثانیه به بهرهبرداری رسید و تأمین آب شرب همدان تثبیت شد.
وی با بیان اینکه در فاز دوم این پروژه امکان انتقال و تصفیه ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه محقق شده است، افزود: در حال حاضر با توجه به نیاز آب شرب در شهر همدان، حدود ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر در ثانیه آب سالم و پایدار از سد تالوار منتقل و پس از تصفیه در تصفیهخانه شیخی جان طبق استاندارهای ۱۰۵۳ ایران وارد شبکه آب شرب همدان میگردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان تأکید کرد: در طرح ملی آبرسانی به همدان، خطوط انتقال آب به طول ۱۴۸ کیلومتر و خط بای پس به طول ۱۷٫۵ کیلومتر، خط برق رسانی ۶۳ کیلوولت به طول ۷۰ کیلومتر و همچنین پست فیوزی ایستگاه شماره یک بصورت ۱۰۰ درصد اجرا شده است.
وی با بیان اینکه تمام الکتروموتورها و پمپها در ایستگاههای خط آبرسانی به همدان نصب شده است، افزود: این اقدام جهادی دولت که با پیگیریهای مجدانه استاندار و وزیر نیرو به تحقق رسید، تأمین آب شرب سالم شهر همدان را در شرایط پایدار قرار داده و دغدغه شهروندان عزیز شهر همدان را مرتفع کرده است.