به گزارش حامی ایرانیان از همدان، سید مسعود حسینی در هفتمین نشست شهراندیشی مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان با موضوع «ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته در ثبت جهانی اظهار کرد: ثبت جهانی اتفاق مهمی در شهر همدان بود که در این راستا با همدلی توانستیم اقدامات مهمی را در این راستا انجام دهیم.
شهردار همدان به اینکه هگمتانه متعلق به ایران است که با ورود تعداد بالای گردشگران به همدان شاهد خروجی کارهایی را که در راستای ثبت جهانی انجام دادیمباشیم عنوان کرد: بعد از خروج ارزیاب یونسکو نباید تصور کنیم که کار تمام شده است، تازه کار ما آغاز شده و باید برای آینده برنامه منسجم داشته باشیم.
وی با اشاره به همراهی مردم برای انجام کار در بازار همدان که بخشی از کار را شهرداری انجام دهد و بخشی را کسبه و میراث فرهنگی انجام دهد افزود: کار در سمسارخانه را شروع میکنیم و اقداماتی هم در راسته گلشن اجرایی میشود، در مجموع اتفاقاتی که رقم میخورد باید خروجی داشته باشد.
حسینی با تاکید به اینکه بازار همدان برای ما جدی است و اقدامات عمرانی در گذر تاریخی انجام میشود گفت: رسانهها کار خطیری در همراهی مردم دارند و اقناعسازی کسبه بازار دارند که امیدواریم به این موضوع همچنان توجه شود.
شهردار همدان با بیان اینکه امیدواریم زیرساختهای لازم برای ثبت جهانی فراهم شود و بتوانیم ثبت جهانی را هم شاهد باشیم افزود: با همراهی می توانیم به اهداف مورد نظر برسیم.
وی از شکل گیری ستاد سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در شهرداری همدان خبر داد و آن را اقدام مهمی دانست و گفت: ظرفیت خوبی در سد اکباتان موجود است و ۲۴۰ هکتار زمین میتواند در حوزه گردشگری رونقی ایجاد کند که باید به ایجاد کمپ مسافرتی و مراکز اقامتی در آنجا توجه داشت.
وی با بیان اینکه توفیقی بود که در این دوره دور هم جمع شدیم و کارهایی را برای ثبت جهانی انجام دادیم گفت: امیدواریم ثبت جهانی بتواند اتفاقات مهمی را برای همدان رقم بزند و حال همه ما را خوب کند.
مدیر پایگاه هگمتانه نیز ضمن قدردانی از شورای شهر در برگزاری این نشست اظهار کرد: تا وقتی استانداری معاون گردشگری نداشته باشد گردشگری راه به جایی نمی برد، اما امروز حضور معاون اقتصادی نویدی است بر اینکه استانداری توجهی خاصی به گردشگری داشته باشد.
صاحب محمدیان منصور اظهار کرد: گردشگری روستایی، سلامت، طبیعت، ورزش و مذهبی متولیان امر را میخواهد و باید سازمانهای مربوطه پای کار بیایند و اینها وظیفه میراث فرهنگی نیست.
وی با اشاره به اینکه در دوره قبل اتاق گردشگری تشکیل شد و خاطره خوبی بود که رویداد ۲۰۱۸ ثمره آن اتفاق شد افزود: امروز استانداری نیز در حوزه گردشگری ورود خوبی داشته و تاکید دارد به فکر آثار بعدی ثبت جهانی باشیم و پروپوزال آن را تهیه کنیم که امیدبخش است.
شهردار همدان با بیان اینکه اطراف سد اکباتان ظرفیت خوبی برای احداث اقامتگاههای گردشگری است گفت: ۲۴۰ هکتار زمین این منطقه میتواند در حوزه گردشگری رونقی ایجاد کند.
مدیر پایگاه هگمتانه با اشاره به اینکه سالهاست ژئوپارک اکباتان مطرح میشود و میتواند شامل ژئوپارک علیصدر، دستکند ارزانفود، فروچالههای دشت کبودراهنگ و… باشد گفت: تنها در خورزنه همدان هفت غار داریم و غار علیصدر نیز به تنهایی میتواند ثبت جهانی شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ کاروانسرا در استان داریم که بیشتر از ۱۲ مورد را احیا نکردیم و باید در بودجه سال ۱۴۰۲ مرمت آنها در دستور کار باشد گفت: ما برای بازار آهنگران در حوزه کفسازی و جدارهسازی کاری نکردیم، وقتی آهن فروشان خود کار را پیش میبرند و پای کار هستند، باید کمک کرد و از آنها عوارض نگرفت.
محمدیان منصور یادآور شد: باید برای حمل و نقل بازار همدان کار کرد و معضل حق انتقال توسعه و ترافیک بازار حل شود.