به گزارش حامی ایرانیان به نقل از گروه سیاسی خبرگزاری فارس، نشست خبری محسن اسلامی دسخنگوی ستاد انتخابات کشور در وزارت کشور برگزار شد.اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در این نشست با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ستاد انتخابات کشور آمادگی برگزاری انتخابات در هشتم تیر ماه را دارد.
وی با اشاره به ارسال تعرفههای رای به استانها گفت: صرفا تعرفه های کاغذی مورد تایید است.سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: روز جمعه هشتم تیرماه رأس ساعت ۸ صبح در کشور و همینطور خارج از انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم خواهیم داشت.
وی گفت: مدت زمان اخذ رأی بر اساس قانون ۱۰ ساعت است. به جهت احراز هویت رأیدهندگان ما بر اساس قانون یا شناسنامه یا کارت ملی از رأیدهنده درخواست داریم و باید همراه آنها باشد. تفاوتی که با انتخابات مجلس دارد آنجا ۵ مدرک بود اما اینجا دو مدرک است.
وی گفت: در خارج از کشور ۳۴۴ اخذ رأی در خارج از کشور داریم که با گذرنامه این احراز صورت میگیرد. توصیه این است که با کارت ملی رأی دهندگان برای اخذ رأی تشریف بیرند.
اسلامی یادآور شد: به لحاظ محدودیت قانونی، انتخابات با تعرفههای کاغذی انجام میشود. دستگاه الکترونیکی حاضر در شعب اخذ رای برای احراز هویت رأی دهندگان است که دارای شرایط هستند.
وی گفت: بعد از احراز و اینکه رأیدهنده محترم این امکان فراهم است که رأی دهد تعرفهای را دریافت میکنند که با طراحی ایرانی اسلامی طراحی شده است. سخنگوی ستاد انتخابات کشور ادامه داد: در صندوقهایی که در تمام شعب درب آن آبی است که فرایند اخذ رأی را شامل میشود.
اسلامی اضافه کرد: ستاد انتخابات کشور آمادگی برگزاری انتخابات برای جمعه هشتم تیرماه دارد و دستورالعملهای لازم به فرمانداران محترم .. تبلیغات انتخاباتی نامزدها تا ساعت ۸ صبح پنجشنبه هفتم تیرماه به پایان میرسد.
وی درباره تعداد شعب اخذ رای گفت: تعداد کل شعب اخذ رای در انتخابات ریاست جمهوری ۵۸۶۴۰ شعبه است که ۳۴۵۲۲ شعبه شهری، ۲۴۱۱۸ شعبه روستایی، ۴۳۴۲۵ شعبه ثابت و ۱۵۲۱۵ شعبه سیار است.اسلامی تصریح کرد: عوامل اجرایی شعب هم امروز نهایی شدند و اسامی همه عوامل اجرایی شعب در دستگاه احراز ثبت شده است.اسلامی در پاسخ به این سوال که انتخابات در چه صورت به دور دوم کشیده میشود، گفت: چنانچه هیچ یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان را به دست نیاورند، انتخابات به دور دوم کشیده میشود و دو نامزدی که بیشترین رأی را در مرحله اول به دست آوردند، در مرحله دوم با یکدیگر رقابت میکنند.
وی اضافه کرد: در صورتی که این اتفاق بیفتد، جمعه ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۳، مرحله دوم انتخابات برگزار خواهد شد.سخنگوی ستاد انتخابات کشور: در شعب اخذ رأی، احرار هویت الکترونیکی انجام می شود، اما تعرفه رأی کاغذی است که اسم و کد نامزد با خودکار روی آن نوشته می شود و صندوق اخذ رأی، در سراسر کشور در آبی دارد.
وی اضافه کرد: همه اقلام و تجهیزات مانند تعرفهها به سراسر کشور و خارج از کشور ارسال شده است. در هر شعبه ۵ تا ۷ مسئول برای اخذ رأی حضور دارند که شامل نماینده فرماندار، نماینده شورای نگهبان، فراجا و نمایندگان نامزدها هستند و بر این اساس، نامزدهای انتخابات در هر شعبه میتوانند یک نماینده داشته باشند.
اسلامی تصریح کرد: در انتخابات قبلی صداوسیما از فرایند شمارش آرا فیلمبرداری کرد، اما تعرفه ها دیده نشد، چرا که قانون صراحت دارد که رأی مردم باید مخفی باشد.اسلامی در پاسخ به سوال دیگری تصریح کرد: برای انصراف داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری زمانبندی و مهلتی وجود ندارد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور تأکید کرد: در انتخابات مجلس انصراف نامزدها زمان بندی دارد و نامزدها باید ۷۲ ساعت قبل از شروع انتخابات انصراف دهند.وی در پاسخ به سوال دیگری گفت: کسانی که در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری رای نداده باشند میتوانند در مرحله دوم رای بدهند.وی ضمن اشاره به برگزاری انتخابات در خارج کشور گفت: دولت کانادا مجوز انتخابات در خاک این کشور را صادر نکرد.
وی افزود: برخلاف انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری که رای گیری با ۵ مدرک قابل انجام بود، در این انتخابات تنها شناسنامه و کارت ملی در اخذ رای قابل پذیرش است و در ۳۴۴ شعبه اخذ رای خارج از کشور نیز رای گیری تنها با گذرنامه قابل انجام است.
اسلامی گفت که توصیه ستاد انتخابات کشور، شرکت با کارت ملی در انتخابات است.اسلامی از نکات مهم مورد تاکید مقام معظم رهبری در چهار راهبرد اصلی ایشان در خصوص انتخابات را بحث سلامت انتخابات دانست و گفت، نکته مهم این است که با توجه به حضور بین ۵ تا ۷ نفر اعضای اجرایی در شعب اخذ رای، نمایندگان فرماندار، هیئت نظارت، مامورین فراجا و نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری و پیچیدگی مراحل اخذ و ثبت رای ، سلامت انتخابات در بالاترین میزان خواهد بود.
وی همچنین یادآور شد که نامزدهای انتخابات نیز می توانند در هر شعبه یک نماینده داشته باشند و در فرایند شمارش آرا نیز می توانند حضور یابند.
اسلامی در خصوص حضور صدا و سیما در شعب اخذ رای گفت، همانند انتخابات مجلس، می توانند در برخی شعب اخذ رای بدون خدشه دار شدن مشخصه مخفی بودن رای افراد حضور داشته باشند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در تشریح فرآیند رای گیری در روز هشتم تیرماه نیز گفت صورت جلسه شعب ثبت تمامی فرایندها را ثبت خواهند کرد؛ بطوری که صندوق شعب باید حتما با حضور مسئولان بست بخورد و پلمپ شود و شماره بست ها مکتوب شود.
وی افزود: داده ها در سامانه دستگاه احراز هویت قرار می گیرد و سپس به سامانه جامع مستقر در فرمانداری منتقل می شود. این داده ها با نظارت هیئت نظارت انطباق داده می شود و پس از تایید فرمانداری به سمت وزارت کشور سرازیر می شوند. این فرایند تجمیع در سامانه جامع انتخابات قابل مشاهده است.
این سامانه مجموع تجمیع های متعددی است که از فرمانداری ها صادر می شود.اسلامی با اعلام اینکه بیش از ۸۰۰ هزار نفر از اقشار مختلف مردم در برگزاری این انتخابات فعالیت خواهند داشت، گفت که عوامل اجرایی شعب انتخابات نهایی شده است و همه این همکاران آموزش لازم را دیده اند.